Våra tjänster

Webbcopy – klart och koncist

Webbcopytjänster från Stratcore som får dig att synas

Med webbcopy från Stratcore får du ditt företags budskap att nå fram eftersom vi hjälper dig att synas i mängden. Vi är en fullservicebyrå som erbjuder ett komplett utbud av språktjänster. Och SEO, sökmotoroptimering, är en integrerad del i vårt erbjudande. När vi skriver för webben och hjälper dig med webbcopy ser vi till att allt ditt digitala innehåll blir relevant, sticker ut från mängden och hittas av besökarna.

Stratcore hjälper dig och dina kunder på webben

Tid är pengar – och allt mer behöver göras och man har allt mindre tid på sig att utföra det som ska göras. Och era kunder befinner sig i samma situation. Därför måste ni fånga deras uppmärksamhet, väcka deras nyfikenhet och hålla dem kvar på webbplatsen så att de kan läsa mer om ert företag och vad ni har att erbjuda – för att sedan kontakta er.
Med Stratcores språktjänster får du:

Vad skiljer webbcopy från vanlig copywriting?

Det finns många likheter, men webbcopy skiljer sig från copywriting eftersom du inte bara skriver för en specifik målgrupp utan även för sökmotorer. En sökmotoroptimerad text innebär att den är skriven på ett sätt som gör att sökmotorerna snabbt förstår vad den handlar om så att de hittar den lättare. Men oroa dig inte – en text optimerad för webben är samtidigt optimerad för din målgrupp. Och webbcopy är trevlig läsning både för människor och motorer – det är helt enkelt texter som är tydliga och som snabbt signalerar om de är relevanta för dig eller inte. Win-win för alla helt enkelt!

Bra webbcopy är en god investering – dålig webbcopy kan bli kostsamt i längden

Bra webbcopy är avgörande för ett företags framgångar på webben. En bra webbtext ska som sagt vara klar och tydlig och den ska samtidigt fånga läsarnas uppmärksamhet – de ska vilja läsa mer om ert företag. Om ni kan erbjuda en vara eller tjänst som besökaren behöver, ska webbcopyn vara så lockande och övertygande att besökaren ska vilja köpa den av just er.

3-10-30-regeln

Du har 3 sekunder på dig att fånga läsarnas uppmärksamhet, 10 sekunder på dig att väcka deras intresse och 30 sekunder på dig att hålla kvar dem så att de läser mer om vad du har att erbjuda. Och detsamma gäller ju förstås alla texter. Stratcore erbjuder även copywriting för tryckta publikationer. Oavsett om det gäller företagskommunikation som till exempel årsredovisningar och pressmeddelanden eller marknadsföringsmaterial, så har vi rätt skribent för dig.

Tydlig kommunikation är avgörande för att nå framgång

Och Stratcore är bra på det – på många olika språk dessutom! Ni väljer målmarknad och berättar vad texten ska handla om och våra duktiga projektledare hittar den bästa skribenten som har de specialistkunskaper som krävs för att skriva inom ert kompetensområde. Vare sig ni behöver helt nytt innehåll eller behöver förbättra en befintlig text kan Stratcores översättare och copywriters hjälpa till med:

Relevant innehåll anpassat för webben

Stratcore hjälper dig att anpassa och skriva webbinnehåll som hittas av sökmotorerna. Vi kan skriva ditt innehåll från grunden så att det är målgruppsanpassat och relevant. Vi kan även hjälpa dig med optimeringen av redan befintligt innehåll och texter.

Bra webbcopy rankas högre

Sökmotoroptimering är en teknik som används i webbpublicering för att öka sidornas synlighet och trafik, vilket resulterar i en högre ranking i sökmotorerna och du får fler läsare av ditt innehåll. Naturligtvis ska man främst skriva om sådant som är relevant och lockande för målgruppen, men att anpassa innehållet för att få bättre exponering och rankning i sökmotorerna skadar inte. Det finns som sagt ingen motsättning mellan välskrivet innehåll och innehåll optimerat för sökmotorer.

SEO handlar egentligen om klarspråk

Att skriva sökmotoroptimerat kräver först och främst goda skrivkunskaper för att göra själva innehållet intressant och trevligt att läsa. Men sedan finns det en del andra knep att ta till:

Det är viktigt att dela ditt relevanta, intressanta och välskrivna innehåll med resten av världen. Att komma igång med det kan vara så enkelt som att dela en länk till ditt innehåll på Facebook eller Twitter eller att uppmuntra dina branschkollegor och vänner att göra det.

Grundläggande SEO-tips

Vill du testa att optimera ditt webbinnehåll själv? Här får du några grundläggande och enkla tips av oss. Nedan beskrivs saker att tänka på när du ska skriva texter som både sökmotorer och människor gillar att läsa:

Både Google och Stratcore älskar ord

Sökmotorer älskar, precis som Stratcore, text och ord och ju mer desto bättre – men det måste vara relevanta och välskrivna texter som är anpassade efter målgrupp och syfte. Textintensiva webbplatser med så mycket som 2 000 ord per sida, eller mer, rankas högt av Google. Men tänk på att dela upp textmassan i rubriker, underrubriker, punktlistor och varför inte tabeller? Bra webbcopy är som sagt klar, koncis och tydligt strukturerad!

Kom ihåg – även om det är bäst att använda denna taktik från början när du publicerar nytt innehåll, så kan du alltid gå tillbaka och göra ändringar i efterhand för att förbättra rankingen av ditt innehåll.

Och om du inte har tid eller lust att göra allt detta själv – ta kontakt med oss så fixar vi det!

Klicka här om du vill att vi kontaktar dig, eller ring + 46 (0)8 410 38802 för mer information om Stratcores språktjänster.

"Vi behöver ofta översatta texter snabbt. Det är då vi helt enkelt inte kunde klara oss utan Stratcore - de är alltid så pålitliga. De returnerar våra översättningar med total professionalism och alltid med samma glada leende. Vi uppskattar verkligen Stratcore och vill tacka dem för ett underbart partnerskap."

Stora globala flygbolag

Stora Globala Flygbolag

"Ville bara tacka dig för en anmärkningsvärd tolk som du organiserade för oss. Hon imponerade på oss med sin professionalism, eftersom hon var så lugn inför helt ny publik och affärsområde. Allt gick bra och vi ser fram emot att använda Stratcore och Tuijas tjänster igen inom en snar framtid."

Kommunikationschef

Kommunikationschef