Kompetensområden

Bank/finans

Finansiella rapporter

Professionell översättning av finansiella rapporter

Stratcore har stor erfarenhet av att översätta finansiella rapporter. Vår byrå anlitar endast erfarna översättare med gedigna kunskaper inom området vilket gör att vi kan leverera finansiella rapporter och årsrapporter som är översatta på ett korrekt sätt. Våra kompetenta översättare behärskar både språk och finansbranschens unika utmaningar och vi kan erbjuda skräddarsydda lösningar som uppfyller kundernas specifika behov och förväntningar.

Inom finansvärlden är terminologin unik och komplex. Vårt dedikerade team av översättare är inte bara språkexperter utan också insatta i finanssektorn. De är väl insatta i den specifika terminologin och har stor kunskap om de komplex begrepp som genomsyrar finansrapporter och årsrapporter.

Erfarna medarbetare med gedigna kunskaper inom finansiell översättning

Översättning av finansiella rapporter kräver mer än bara språkkunskaper. Det behövs även en djup förståelse för den unika terminologin och komplexiteten som finns inom finansvärlden. Hos oss möter du projektledare, översättare och korrekturläsare med språkliga färdigheter och kunskaper om branschspecifika uttryck och begrepp. Det är denna kombination av språk och branschkunskap som gör oss till en optimal partner.

Våra översättare är noggrant utvalda, de översätter till sitt modersmål och de har omfattande erfarenhet av att arbeta med olika typer av finansiella dokument, inklusive årsrapporter. Deras specifika kunskaper inom finansbranschen gör att de kan bevara den kontext som är avgörande för att kommunicera er finansiella information korrekt. Varje översättning blir därmed en exakt återspegling av era ekonomiska prestationer och framgångar. Vi förstår att varje rapport har sin egen unika ton och mål och våra översättare är skickliga på att behålla dessa nyanser.

Välj oss för professionell finansiell översättning

Du tilldelas ett professionellt team: Vi är specialiserade på att översätta olika typer av finansiella rapporter, från komplexa årsrapporter till kvartalsrapporter och ekonomiska analyser. Våra projektledare, översättare och korrekturläsare har kunskaper om branschen och tillsammans säkerställer de att varje översättning bibehåller den exakta innebörden och tonen från det ursprungliga dokumentet. Ingenting ska gå förlorat i översättningen.

Ständigt uppdaterade: Våra medarbetare håller sig ständigt uppdaterade med vad som händer inom finanssektorn. De fortbildas och har alltid kännedom om de senaste trenderna och kraven på finansmarknaden.

Korrekturläsning och kvalitetskontroll: När översättningen är klar genomgår texten en noggrann korrekturläsning och kvalitetskontroll för att säkerställa att varje ord och varje fras är i linje med det ursprungliga budskapet. Vi strävar efter perfektion och är stolta över att leverera översättningar av högsta kvalitet.

Vi garanterar sekretess: Vi förstår att finansiell information är ytterst känslig och kräver högsta grad av sekretess. Därför har vi etablerade säkerhetsprotokoll för att skydda era dokument från obehörig åtkomst och för att säkerställa att endast auktoriserad personal har tillgång till dem. Vi garanterar att alla projekt hanteras konfidentiellt.

Nära samarbete med våra kunder: Vårt engagemang sträcker sig bortom enbart översättning. Vi strävar efter nära kundkontakter med en öppen dialog och vi vill gärna skapa långsiktiga arbetsrelationer. Under arbetets gång finns projektledaren tillgänglig och kan svara på frågor. Tillsammans med det noga utvalda teamet ser projektledaren till att översättningen blir en exakt återspegling av er ekonomiska expertis och professionalism. Varje klient och varje finansiell rapport är unik och vi ser till att ditt företags ton och stil bibehålls. Företagsterminologin är lika viktig som den finansiella terminologin. Översättningen anpassas alltid språkligt och kulturellt för just din målgrupp och marknad. Oavsett om det är årsrapporter, kvartalsrapporter eller andra finansiella dokument som ska översättas, är vårt mål att leverera en slutprodukt som uppfyller våra kunders unika krav och förväntningar. Vår flexibilitet gör oss till en pålitlig partner och vi anpassar oss till de unika krav som finansiell översättning innebär.

Kontakta oss för professionell översättning av finansiella rapporter

Varje bransch har ett specifikt språk och finanssektorn är inget undantag. Vår styrka ligger i förmågan att behärska den specialiserade terminologin inom finansvärlden. Våra medarbetare är inte bara språkexperter utan också insatta i de komplexa termer och begrepp som omger olika typer av finansiella rapporter. Genom att välja oss kan ni vara säkra på att er finansiella information kommuniceras med precision och tydlighet på internationell nivå. Vi välkomnar stora och små företag och ser fram emot möjligheten att samarbeta med er för att säkerställa att er finansiella information når globala marknader på ett tydligt och exakt sätt. Kontakta oss idag och berätta om era specifika översättningsbehov!

Tack för den tid du har hjälpt oss med översättning till engelska. Som du vet har vi varit väldigt nöjda. Jag är gärna referens åt potentiella kunder. 

Översättningar av års och hållbarhetsrapporter

En av sveriges största familjeägda koncerner med en årlig omsättning på cirka 21.4 miljarder kronor

Ville bara ge lite feedback från mina finländska och tyska kollegor som kan vara av intresse … De är mycket nöjda med Stratcores översättningar, texterna är helt korrekta och väl översatta 😊. Mars 2023

Översättning av marknadstexter och tekniska texter samt produktion av webbinnehåll av journalistisk karaktär

Svenskt Livsmedelsforetag

Jag hoppas du mår bra och tack än en gång för ert utomordentliga arbete med översättningarna hittills!

Kan du hjälpa oss med ytterligare en översättning?

April 2023

Juridiska översättningar

Stort Svenskt energibolag

"Vi behöver ofta översatta texter snabbt. Det är då vi helt enkelt inte kunde klara oss utan Stratcore - de är alltid så pålitliga. De returnerar våra översättningar med total professionalism och alltid med samma glada leende. Vi uppskattar verkligen Stratcore och vill tacka dem för ett underbart partnerskap."

Översättningar av Marknad - HR – Journalistik – Företagskommunikation - Hållbarhet

Stora globala flygbolag

"Ville bara tacka dig för en anmärkningsvärd tolk som du organiserade för oss. Hon imponerade på oss med sin professionalism, eftersom hon var så lugn inför helt ny publik och affärsområde. Allt gick bra och vi ser fram emot att använda Stratcore och Tuijas tjänster igen inom en snar framtid."

Översättningar av ekonomiska rapporter och marknadstexter

Europeiskt fastighetsbolag

Stratcore följer riktlinjerna i den europeiska standarden för översättningstjänster SS-EN 15038:2006.