Kompetensområden

Teknisk översättning - Nyckeln till global teknologisk kommunikation

Teknisk dokumentation

Teknisk översättning spelar en central roll i den moderna teknologibranschen där tydlig och exakt kommunikation är avgörande. Vår översättningsbyrå förstår vikten av att inte bara vara språkkunnig, utan också tekniskt insatt för att tillhandahålla högkvalitativ teknisk översättning. Vi vet att teknisk översättning är mer än att bara översätta ord – det är en avgörande komponent för att möjliggöra effektiv kommunikation över språkliga och kulturella gränser.

Teknisk översättning kräver djupgående kunskap inte bara om språk utan också om teknologins nyanser. Vår erfarna grupp av översättare har den tekniska expertisen som krävs för att förstå och översätta komplexa tekniska termer och begrepp. Teknologisektorn genererar ett överflöd av tekniska dokument, manualer och produktbeskrivningar. För att detta material ska kunna användas i ett internationellt sammanhang krävs korrekt teknisk översättning. Vår byrå specialiserar sig på att göra teknisk information tillgänglig på både svenska och engelska och därmed möjliggöra en sömlös övergång för teknikföretag som strävar efter global expansion. En teknisk handbok eller produktbeskrivning måste översättas med precision för att undvika missförstånd och felaktig implementering.

Vår översättningsbyrå har stor kompetens inom teknisk terminologi och garanterar att översättningen inte bara är korrekt utan också lättförståelig för den specifika målgruppen. Teknisk översättning sträcker sig långt bortom en enkel översättning av ord mellan två olika språk. Det krävs även en djup förståelse för teknisk terminologi och branschspecifik jargong för att säkerställa att det översatta materialet behåller exaktheten och precisionen från det ursprungliga materialet.

Teknisk översättning från svenska till engelska

Teknisk översättning är inte bara en tjänst utan en affärsstrategi för teknikföretag som vill uppnå global framgång. För svenska teknologiföretag som strävar efter att komma in på den internationell marknaden, kan vi erbjuda tekniska översättningar från svenska till engelska. Genom att säkerställa att det tekniska materialet kommuniceras korrekt och effektivt på olika språk och i olika kulturella sammanhang kan företag skapa en starkare internationell närvaro och bygga förtroende hos en bredare publik.

Vi lägger stor vikt vid att förmedla den tekniska innebörden på ett sätt som är begripligt och korrekt för den internationella publiken och även anpassad till den specifika målgruppen. Vi är väl medvetna om att teknologisektorn har sina egna unika behov när det gäller översättning. Vår översättningsbyrå har inriktat sig på att erbjuda skräddarsydda lösningar för teknisk översättning inom denna sektor.

Detta inkluderar att anpassa översättningar för olika teknikområden och se till att varje översättning speglar branschens specifika nyanser.

Teknisk översättning från engelska till svenska

För de företag som vill nå ut på den svenska marknaden erbjuder vi tekniska översättningar från engelska till svenska. Teknisk översättning innehåller unika utmaningar och är en viktig komponent i den snabbt föränderliga världen av teknologi. Att hantera teknisk jargong och specialiserad terminologi, som kanske inte har direkta motsvarigheter på det andra språket, kräver kvalificerade översättare med både språkkunskaper och teknisk expertis.

Det är avgörande att översättaren inte bara kan tolka orden, utan även förstå teknologins komplexitet och kontexten som materialet är inbäddat i. Detta gör att produkter och tjänster blir mer tillgängliga och begripliga för den tilltänkta målgruppen. Genom att tillhandahålla högkvalitativ teknisk översättning möjliggör vi en smidig överföring av teknisk information och främjar samarbete mellan olika kulturer och språkgrupper.

Din framgång är vår prioritet

Korrekt teknisk översättning är oumbärlig för den moderna teknologibranschen. Vår översättningsbyrå integrerar modern teknik och expertkunskap för att säkerställa att varje översättning är noggrant genomförd. Från översättning och lektörskontroll till kvalitetskontroll och anpassning för målgruppen, varje steg är noga planerat för att uppfylla den högsta standarden inom teknisk översättning.

Vår prioritet är att möjliggöra ditt företags framgång globalt. Vi vet att varje ord och teknisk term är avgörande för att den tekniska informationen ska kommuniceras korrekt och effektivt. Genom att använda vår expertis inom teknisk översättning får du inte bara korrekt översatta dokument utan även en strategisk partner som förstår dina behov och hjälper dig att nå ut på den globala marknaden.

Vår översättningsbyrå strävar efter att vara den pålitliga partnern för teknikföretag som söker korrekta och branschspecifika översättningar. Genom att välja vår tjänst för teknisk översättning kan du vara säker på att din tekniska information kommuniceras effektivt och exakt, vilket möjliggör global framgång inom teknologisektorn. Låt oss tillsammans överbrygga språkliga och tekniska klyftor och säkerställa att ditt företag når ut globalt.

Tack för den tid du har hjälpt oss med översättning till engelska. Som du vet har vi varit väldigt nöjda. Jag är gärna referens åt potentiella kunder. 

Översättningar av års och hållbarhetsrapporter

En av sveriges största familjeägda koncerner med en årlig omsättning på cirka 21.4 miljarder kronor

Ville bara ge lite feedback från mina finländska och tyska kollegor som kan vara av intresse … De är mycket nöjda med Stratcores översättningar, texterna är helt korrekta och väl översatta 😊. Mars 2023

Översättning av marknadstexter och tekniska texter samt produktion av webbinnehåll av journalistisk karaktär

Svenskt Livsmedelsforetag

Jag hoppas du mår bra och tack än en gång för ert utomordentliga arbete med översättningarna hittills!

Kan du hjälpa oss med ytterligare en översättning?

April 2023

Juridiska översättningar

Stort Svenskt energibolag

"Vi behöver ofta översatta texter snabbt. Det är då vi helt enkelt inte kunde klara oss utan Stratcore - de är alltid så pålitliga. De returnerar våra översättningar med total professionalism och alltid med samma glada leende. Vi uppskattar verkligen Stratcore och vill tacka dem för ett underbart partnerskap."

Översättningar av Marknad - HR – Journalistik – Företagskommunikation - Hållbarhet

Stora globala flygbolag

"Ville bara tacka dig för en anmärkningsvärd tolk som du organiserade för oss. Hon imponerade på oss med sin professionalism, eftersom hon var så lugn inför helt ny publik och affärsområde. Allt gick bra och vi ser fram emot att använda Stratcore och Tuijas tjänster igen inom en snar framtid."

Översättningar av ekonomiska rapporter och marknadstexter

Europeiskt fastighetsbolag

Översättningar - Transkreation – Copywriting - Undertextning
Voice-over - Redigering - Journalistiska artiklar - Flerspråkig DTP

Jag har alltid upplevt Stratcore som en engagerad, pålitlig och lösningsorienterad översättningsbyrå. Att arbeta som översättare för Stratcore ger mig möjlighet att fullt ut tillämpa mina språkliga och kreativa färdigheter som språkproffs. Snabb, enkel och vänlig kommunikation gör det möjligt att leverera översättningslösningar av hög kvalitet till slutkunderna. Jag uppskattar också att Stratcores projektledare alltid låter översättarna vara och känna sig som en del av teamet.

Randi K.

Medarbetare i Stratcores danska översättarteam

Stratcore upprätthåller de högsta standarderna för att säkerställa att kunden är helt nöjd och ser till att översättarna och alla andra som är involverade i produktionen av den slutliga publikationen är införstådda med detta.

David S.

Medarbetare i Stratcores engelska översättarteam

Stratcore är en översättningsbyrå som värnar om kvaliteten och förstår vikten av riktigt bra översättningar. De är lätta att kommunicera med och besvarar frågor snabbt och professionellt. Som översättare åt Stratcore har man glädjen att få återkommande, intressanta uppdrag och att få göra översättningar åt väletablerade företag inom många olika branscher.

Ulrika B.

Medarbetare i Stratcores svenska översättarteam

Jag har arbetat heltid som frilansande översättare hos Stratcore i 16 år. Under åren har jag arbetat med en mängd olika uppdrag och jag har uppskattat allt från det intressanta källmaterialet till de realistiska tidsfristerna. Alla mina uppdrag har varit tillsammans med just Peter och Ylva och detta har skapat en verklig känsla av partnerskap och kontinuitet, inte minst har det varit ett stort nöje att arbeta tillsammans med dem.

Mark T.

Medarbetare i Stratcores engelska översättarteam

Stratcore följer riktlinjerna i den europeiska standarden för översättningstjänster SS-EN 15038:2006.