Våra tjänster

Teknisk dokumentation och XML

Teknisk dokumentation, XML och gränssnittet mellan översättning och dokumentation

Stratcore erbjuder även kvalificerade tjänster inom teknisk dokumentation och XML, samt hjälp med koordinering av dokumentation och översättning. Vi har erfarenhet inom följande områden:

XML-projekt

XML har blivit det allt mer dominerande formatet för teknisk dokumentation eftersom det lämpar sig så väl för single-sourcing, det vill säga dokumentation som kan återanvändas för olika syften och plattformar. Vi har omfattande erfarenhet inom området och kan hjälpa till med allt från skapande av XSL-formatmallar och DTD:er till applikationsprogrammering, och framför allt koordinering av översättnings- och dokumentationsdelarna av projektet. För större XML-projekt kan vi även ta hjälp av partners med ytterligare resurser för att kunna erbjuda hela spektrat av tjänster.

Konvertering av översättningsminnen från äldre miljöer

Vid migrering från äldre miljöer (FrameMaker, PageMaker, Word, och även tidigare XML-miljöer) är det mycket vanligt att kunderna har befintliga översättningsminnen som inte fungerar bra i den nya XML-miljön. Vi kan bistå med analys och specialanpassade konverteringsverktyg som gör övergången betydligt enklare och mer bekymmersfri.

Klicka här om du vill att vi kontaktar dig, eller ring + 46 (0)8 410 38803 för mer information om Stratcores språktjänster.

Tack för den tid du har hjälpt oss med översättning till engelska. Som du vet har vi varit väldigt nöjda. Jag är gärna referens åt potentiella kunder. 

Översättningar av års och hållbarhetsrapporter

En av sveriges största familjeägda koncerner med en årlig omsättning på cirka 21.4 miljarder kronor

Ville bara ge lite feedback från mina finländska och tyska kollegor som kan vara av intresse … De är mycket nöjda med Stratcores översättningar, texterna är helt korrekta och väl översatta 😊. Mars 2023

Översättning av marknadstexter och tekniska texter samt produktion av webbinnehåll av journalistisk karaktär

Svenskt Livsmedelsforetag

Jag hoppas du mår bra och tack än en gång för ert utomordentliga arbete med översättningarna hittills!

Kan du hjälpa oss med ytterligare en översättning?

April 2023

Juridiska översättningar

Stort Svenskt energibolag

"Vi behöver ofta översatta texter snabbt. Det är då vi helt enkelt inte kunde klara oss utan Stratcore - de är alltid så pålitliga. De returnerar våra översättningar med total professionalism och alltid med samma glada leende. Vi uppskattar verkligen Stratcore och vill tacka dem för ett underbart partnerskap."

Översättningar av Marknad - HR – Journalistik – Företagskommunikation - Hållbarhet

Stora globala flygbolag

"Ville bara tacka dig för en anmärkningsvärd tolk som du organiserade för oss. Hon imponerade på oss med sin professionalism, eftersom hon var så lugn inför helt ny publik och affärsområde. Allt gick bra och vi ser fram emot att använda Stratcore och Tuijas tjänster igen inom en snar framtid."

Översättningar av ekonomiska rapporter och marknadstexter

Europeiskt fastighetsbolag

Stratcore följer riktlinjerna i den europeiska standarden för översättningstjänster SS-EN 15038:2006.