Vår arbetspolicy

Stratcores nätverk av översättare
Vårt nätverk består av välutbildade och kompetenta översättare som översätter från ett eller flera språk till modersmålet och har vissa specialområden som de håller aktuella. De har grundläggande datakunskaper, särskilt avseende ordbehandling och Internetsökning. Stratcores översättare håller sig informerade om aktuella händelser och utvecklingen inom IT. I sitt arbete strävar de efter perfektion och de åtar sig endast projekt som de är fullt kvalificerade för. Och naturligtvis levererar de alltid i tid.

Tillgänglighet och e-postbevakning
Vi förutsätter att våra medarbetare har Internet så att de kan kommunicera via e-post, utföra sökningar på nätet samt skicka och ta emot filer. Stratcore strävar efter att erbjuda kunderna hög kvalitet och snabba leveranser. Det är därför viktigt att översättaren dagligen kontrollerar sin e-post. Ett effektivt samarbete kräver täta e-postkontroller.

Stratcores ersättningspolicy
Inför varje uppdrag informeras översättaren om vilken ersättning som gäller. Betalning sker till uppdragstagarens bankkonto 30 dagar efter slutfört arbete. Vi förutsätter att du arbetar i egen regi och har en registrerad firma. Moms- och registreringsnummer ska alltid framgå vid fakturering.

Vi garanterar våra översättares kompetens. Om kvaliteten på en översättning ifrågasätts och våra granskare anser att arbetet är undermåligt får den ansvariga översättaren inte ut full ersättning. Avdraget står i proportion till de extra kostnader som företaget åsamkats.

Testöversättning
Vi tillämpar inte systemet med gratis testöversättning för nya översättare. Däremot görs en särskild bedömning av medarbetarens första översättning. För att täcka den merkostnad som detta innebär dras en mindre avgift från det första arvodet (Detta gäller inte för auktoriserade översättare).

Ansökan som frilansare
Skicka ett e-postmedelande till oss om du accepterar de allmänna villkor som anges ovan. Vänligen skicka ditt CV som zippad fil här. Eventuella betyg från universitet och högskola ska skannas och bifogas. De personuppgifter du lämnar ut kommer inte att vidarebefordras till tredje part.

 

Kontakta oss här om du stöter på problem.

Tack för den tid du har hjälpt oss med översättning till engelska. Som du vet har vi varit väldigt nöjda. Jag är gärna referens åt potentiella kunder. 

Översättningar av års och hållbarhetsrapporter

En av sveriges största familjeägda koncerner med en årlig omsättning på cirka 21.4 miljarder kronor

Ville bara ge lite feedback från mina finländska och tyska kollegor som kan vara av intresse … De är mycket nöjda med Stratcores översättningar, texterna är helt korrekta och väl översatta 😊. Mars 2023

Översättning av marknadstexter och tekniska texter samt produktion av webbinnehåll av journalistisk karaktär

Svenskt Livsmedelsforetag

Jag hoppas du mår bra och tack än en gång för ert utomordentliga arbete med översättningarna hittills!

Kan du hjälpa oss med ytterligare en översättning?

April 2023

Juridiska översättningar

Stort Svenskt energibolag

"Vi behöver ofta översatta texter snabbt. Det är då vi helt enkelt inte kunde klara oss utan Stratcore - de är alltid så pålitliga. De returnerar våra översättningar med total professionalism och alltid med samma glada leende. Vi uppskattar verkligen Stratcore och vill tacka dem för ett underbart partnerskap."

Översättningar av Marknad - HR – Journalistik – Företagskommunikation - Hållbarhet

Stora globala flygbolag

"Ville bara tacka dig för en anmärkningsvärd tolk som du organiserade för oss. Hon imponerade på oss med sin professionalism, eftersom hon var så lugn inför helt ny publik och affärsområde. Allt gick bra och vi ser fram emot att använda Stratcore och Tuijas tjänster igen inom en snar framtid."

Översättningar av ekonomiska rapporter och marknadstexter

Europeiskt fastighetsbolag

Översättningar - Transkreation – Copywriting - Undertextning
Voice-over - Redigering - Journalistiska artiklar - Flerspråkig DTP

Jag har alltid upplevt Stratcore som en engagerad, pålitlig och lösningsorienterad översättningsbyrå. Att arbeta som översättare för Stratcore ger mig möjlighet att fullt ut tillämpa mina språkliga och kreativa färdigheter som språkproffs. Snabb, enkel och vänlig kommunikation gör det möjligt att leverera översättningslösningar av hög kvalitet till slutkunderna. Jag uppskattar också att Stratcores projektledare alltid låter översättarna vara och känna sig som en del av teamet.

Randi K.

Medarbetare i Stratcores danska översättarteam

Stratcore upprätthåller de högsta standarderna för att säkerställa att kunden är helt nöjd och ser till att översättarna och alla andra som är involverade i produktionen av den slutliga publikationen är införstådda med detta.

David S.

Medarbetare i Stratcores engelska översättarteam

Stratcore är en översättningsbyrå som värnar om kvaliteten och förstår vikten av riktigt bra översättningar. De är lätta att kommunicera med och besvarar frågor snabbt och professionellt. Som översättare åt Stratcore har man glädjen att få återkommande, intressanta uppdrag och att få göra översättningar åt väletablerade företag inom många olika branscher.

Ulrika B.

Medarbetare i Stratcores svenska översättarteam

Jag har arbetat heltid som frilansande översättare hos Stratcore i 16 år. Under åren har jag arbetat med en mängd olika uppdrag och jag har uppskattat allt från det intressanta källmaterialet till de realistiska tidsfristerna. Alla mina uppdrag har varit tillsammans med just Peter och Ylva och detta har skapat en verklig känsla av partnerskap och kontinuitet, inte minst har det varit ett stort nöje att arbeta tillsammans med dem.

Mark T.

Medarbetare i Stratcores engelska översättarteam

Stratcore följer riktlinjerna i den europeiska standarden för översättningstjänster SS-EN 15038:2006.