Våra tjänster

Optimera din text med professionell språkgranskning

Låt oss säkerställa att din text är av högsta kvalitet – genom kvalificerad språkgranskning

Språkgranskning är en viktig process för att säkerställa att skrivet material är tydligt, professionellt och överensstämmer med språkliga normer. Det bidrar till effektiv och korrekt kommunikation och förhindrar missförstånd. Stratcores medarbetare har lång erfarenhet av att granska och korrigera texter på både svenska och engelska och vi levererar prisvärd språkgranskning av högsta kvalitet. Oavsett om det är en avhandling, en uppsats, kvalitativa studier, en vetenskaplig artikel, juridiska handlingar, tekniska eller medicinska dokument, marknadsföringsmaterial eller någon annan typ av text ser vi till att slutprodukten är korrekt, välskriven och att den fyller sitt syfte.

Vad innebär språkgranskning?

En språkgranskning inleds alltid med att vi sätter oss in i materialet. Vi ser till att på djupet förstå budskapet och syftet med texten samt vilken målgrupp den riktar sig till. Därefter inleds själva processen med att noggrant granska och redigera materialet för att förbättra de språkliga aspekterna. Det innefattar att korrigera grammatik, stavning, interpunktion och ordval. Förutom dessa grundläggande korrigeringar involverar det även att förbättra flytet och sammanhanget i materialet, vilket är avgörande för att texten ska vara förståelig och intressant för den tilltänkta målgruppen.

  1. Kommunikationseffektivitet: Korrekt språk och grammatik behövs för att kommunicera effektivt. Genom att granska och korrigera texten säkerställer man att budskapet når fram.
  2. Professionalism: Ett välskrivet och grammatiskt korrekt material ger ett intryck av professionalism och noggrannhet.
  3. Förståelse och tolkning: Korrekt grammatik och syntax hjälper läsare att förstå och tolka texten på rätt sätt. Genom att eliminera grammatiska fel och otydligheter minskas risken för missförstånd. Det är särskilt viktigt när det gäller till exempel tekniska dokument och juridiska handlingar där exakthet är av största vikt.
  4. Trovärdighet: Ett dokument som är rättstavat och utan grammatiska fel gör att textförfattaren upplevs som trovärdig. Läsare tenderar att lita mer på information som är presenterad på ett professionellt och korrekt sätt.
  5. Följer språkliga normer: En språkgranskare ser till att texten följer de etablerade språkliga normerna och reglerna. Det kan inkludera rätt användning av ord, fraser och grammatiska strukturer anpassade för den tilltänkta målgruppen.
  6. Förbättrar läsbarheten: En noggrann språkgranskning förbättrar läsbarheten. Det handlar om att identifiera och korrigera långa eller komplicerade meningar, felaktiga ordval och andra faktorer som kan göra texten svår att förstå. Omformuleringar och omstruktureringar kan göra underverk för en text.

Språkgranskning på engelska och svenska

Vår översättningsbyrå har medarbetare som är specialiserade på att granska texter på engelska och svenska. De förstår de unika utmaningarna och kraven för respektive språk och kan säkerställa att din text stämmer överens med de specifika språkreglerna och normerna. Våra språkgranskare har specialkompetens inom många olika områden och granskar texter på sitt modersmål. Att säkerställa att din text är skriven på korrekt engelska är viktigt, särskilt om du riktar dig till en internationell publik. Vår granskningstjänst “Proper English” garanterar att din text inte bara är grammatiskt korrekt utan också att den låter naturlig och professionell på engelska. Detta är en bra investering för att maximera effekten av ditt budskap och undvika missförstånd.

Språkgranskning av akademiska texter

Inom den akademiska världen är precision och tydlighet oerhört viktigt. Våra språkgranskningstjänster är skräddarsydda för att möta de specifika behoven hos studenter, lärare och forskare. Oavsett om det är en uppsats, en avhandling eller kvalitativa studier kan våra experter identifiera och korrigera eventuella språkliga brister och förbättra strukturen för att säkerställa att ditt arbete når högsta möjliga standard. Akademiska texter måste kommunicera komplexa idéer på ett klart och strukturerat sätt. En väl utförd språkgranskning garanterar att budskapet når fram till den specifika målgruppen.

Kontakta oss för prisvärd språkgranskning med pris per ord

Vi förstår att kostnaden är en viktig faktor när du överväger språkgranskningstjänster. Stratcore erbjuder därför konkurrenskraftiga priser per ord, vilket gör att du kan få högkvalitativ språkgranskning till överkomliga priser. Oavsett vilken typ av text du behöver hjälp med kan vi erbjuda professionell språkgranskning på engelska och svenska till rimliga priser. Vi värdesätter öppen kommunikation och samarbetar nära med våra kunder. Vårt mål är att alltid erbjuda prisvärda tjänster utan att kompromissa med kvaliteten. Kontakta oss idag för att diskutera dina specifika behov och för att få en skräddarsydd offert. Vårt team av erfarna språkgranskare är redo att lyfta dina texter till nya höjder!

Tack för den tid du har hjälpt oss med översättning till engelska. Som du vet har vi varit väldigt nöjda. Jag är gärna referens åt potentiella kunder. 

Översättningar av års och hållbarhetsrapporter

En av sveriges största familjeägda koncerner med en årlig omsättning på cirka 21.4 miljarder kronor

Ville bara ge lite feedback från mina finländska och tyska kollegor som kan vara av intresse … De är mycket nöjda med Stratcores översättningar, texterna är helt korrekta och väl översatta 😊. Mars 2023

Översättning av marknadstexter och tekniska texter samt produktion av webbinnehåll av journalistisk karaktär

Svenskt Livsmedelsforetag

Jag hoppas du mår bra och tack än en gång för ert utomordentliga arbete med översättningarna hittills!

Kan du hjälpa oss med ytterligare en översättning?

April 2023

Juridiska översättningar

Stort Svenskt energibolag

"Vi behöver ofta översatta texter snabbt. Det är då vi helt enkelt inte kunde klara oss utan Stratcore - de är alltid så pålitliga. De returnerar våra översättningar med total professionalism och alltid med samma glada leende. Vi uppskattar verkligen Stratcore och vill tacka dem för ett underbart partnerskap."

Översättningar av Marknad - HR – Journalistik – Företagskommunikation - Hållbarhet

Stora globala flygbolag

"Ville bara tacka dig för en anmärkningsvärd tolk som du organiserade för oss. Hon imponerade på oss med sin professionalism, eftersom hon var så lugn inför helt ny publik och affärsområde. Allt gick bra och vi ser fram emot att använda Stratcore och Tuijas tjänster igen inom en snar framtid."

Översättningar av ekonomiska rapporter och marknadstexter

Europeiskt fastighetsbolag

Översättningar - Transkreation – Copywriting - Undertextning
Voice-over - Redigering - Journalistiska artiklar - Flerspråkig DTP

Jag har alltid upplevt Stratcore som en engagerad, pålitlig och lösningsorienterad översättningsbyrå. Att arbeta som översättare för Stratcore ger mig möjlighet att fullt ut tillämpa mina språkliga och kreativa färdigheter som språkproffs. Snabb, enkel och vänlig kommunikation gör det möjligt att leverera översättningslösningar av hög kvalitet till slutkunderna. Jag uppskattar också att Stratcores projektledare alltid låter översättarna vara och känna sig som en del av teamet.

Randi K.

Medarbetare i Stratcores danska översättarteam

Stratcore upprätthåller de högsta standarderna för att säkerställa att kunden är helt nöjd och ser till att översättarna och alla andra som är involverade i produktionen av den slutliga publikationen är införstådda med detta.

David S.

Medarbetare i Stratcores engelska översättarteam

Stratcore är en översättningsbyrå som värnar om kvaliteten och förstår vikten av riktigt bra översättningar. De är lätta att kommunicera med och besvarar frågor snabbt och professionellt. Som översättare åt Stratcore har man glädjen att få återkommande, intressanta uppdrag och att få göra översättningar åt väletablerade företag inom många olika branscher.

Ulrika B.

Medarbetare i Stratcores svenska översättarteam

Jag har arbetat heltid som frilansande översättare hos Stratcore i 16 år. Under åren har jag arbetat med en mängd olika uppdrag och jag har uppskattat allt från det intressanta källmaterialet till de realistiska tidsfristerna. Alla mina uppdrag har varit tillsammans med just Peter och Ylva och detta har skapat en verklig känsla av partnerskap och kontinuitet, inte minst har det varit ett stort nöje att arbeta tillsammans med dem.

Mark T.

Medarbetare i Stratcores engelska översättarteam

Stratcore följer riktlinjerna i den europeiska standarden för översättningstjänster SS-EN 15038:2006.